Rubriky
Informace

První den na Setkání

Tak jako každý rok, i letos rozechvívá srdce divadelníků zapamatováníhodná událost, kterou je Setkání ve Strašecí.

I přes krásné jarní počasí však začínáme mrazivě, prvním představením na přehlídce totiž nebylo nic menšího, než inscenace Krabat z dílny novostrašeckého divadelního souboru Bedřych. Tato osobitě podaná inscenace klasického příběhu Čarodějův učeň dozajista zanechalo v divácích příjemně temnou atmosféru, ze které jim ovšem nebylo dovoleno vykročit!

Druhé představení poděbradského souboru Tuláci nás zavedlo do nesnadného světa dospívání ovlivněného drogami s názvem Na hranici, kde budete svědky nejen toho, jak závislost vnímá člověk, ale hlavně jeho duše. Její postupné chátrání Vám ukáže, že není radno ignorovat její rady!

Po představeních následoval rozborový seminář obou představení, ze kterého Vám přinášíme tzv. vyjmenovaná slova.

Krabat:

láska se vyskytovala překvapivě málo  chyběla mi zápletka  mohlo to být kratší  proč tam učedníci chodili?   kmotříček ztratil prsa  oceňuju strašidelnost  kmotříček byl ďábel   k rozklíčování příběhu je třeba fantazie  tajemno je rozbourávaný   není jasno ve vztazích   stínohra, která nic nehraje  dramatizace komplikovala poselství   konflikt lidí a nadpřirozena  žena ho pohltí, to se stává  všechno nese význam  někdo přichází jako postava, někdo jako civil  zapracovat na kvalitě mluvy  zkuste si vzít do ruky někdy smeták

Na hranici:

mě by stačilo, kdyby kluk ležel na posteli  ovlivňovaly mě pouze duše  víc než kluka mi bylo líto duší  blbeček si za to mohl sám  tak slušného feťáka jsem ještě neviděl  antivoldemort   je to rozum proti duši?  kdybyste se na hlavu postavil, lidský rozpad na jevišti nezahrajete  duše vyčítá, ale nedojímá se  u třetí duše to vypadalo, jako když žárlí   s babama se to dá, ale je to milionkrát těžší  kdo to vypráví?

Doufáme, že jste si první den užili a že s námi budete směle pokračovat v této přehlídce talentů i v dalších dnech!